MALZEMELER:
500 gr tavuk kıyma
1 kase mantar
1 yumurta
1 soğan
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Çeşnili yoğurt sos için:
1 kase yoğurt
10 kornişon turşu
Maydanoz
Dereotu
Reyhan
Yeşil soğan
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Mantarları doğrayarak sıvıyağda soteleyin. Daha sonra üzerine minik doğranmış kırmızı biberleri de ekleyin. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış taze kekiği de ilave edin.
Köftesi için ise karıştırma kabına tavuk kıymasını, rendelenmiş soğan ve yumurtayı alarak karıştırın. Daha sonra bu karışımı ıslatılmış fırın poşetine yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız iç harcı koyun. Fırın poşeti yardımı ile rulo yaparak fırın tepsisine alın. 180 derecede pişirin.
Çeşnili sos için 1 kase yoğurdu çırpın. Üzerine doğranmış turşuyu ve doğranmış yeşillikleri ekleyerek zeytinyağı ile beraber karıştırın. Çeşnili sosu servis tabağının altına yayın. Üzerine dilimlenmiş dalyan köfteleri dizerek servis yapın